TOP 5 besplatnih programa za studente u 2023. godini

U uvijek dinamičnom svijetu obrazovanja, studentski život zahtjeva učinkovite alate za uspješno savladavanje izazova. Uz obilje tehnoloških mogućnosti, besplatni softveri postaju ključni partneri za optimizaciju produktivnosti i organizacije. U ovom članku, istražujemo najbolje besplatne softvere za studente u 2023. godini, koji će unaprijediti vaše obrazovanje i olakšati upravljanje zadacima.

LibreOffice

Kada je riječ o izradi prezentacija, obradi teksta ili analiziranju podataka, LibreOffice je neizostavan softver. Ovaj open-source alat pruža sve potrebne komponente Microsoft Office paketa, ali bez troškova. Bez obzira trebate li sastaviti seminarski rad ili stvoriti dinamičku prezentaciju za predavanje, LibreOffice ima sveobuhvatne mogućnosti koje olakšavaju kreiranje profesionalnih dokumenata.

Notion

Organizacija je ključna za uspješan studentski život, a Notion pruža sve što vam treba za vođenje reda. Notion je savršen spoj bilježnice, planera i upravljanja projektima. Možete stvarati i organizirati bilješke, rasporede, liste zadataka i još mnogo toga. Ova aplikacija vam omogućava da sve bitne informacije imate na dohvat ruke, bilo da se radi o lekcijama, istraživanjima ili vlastitim bilješkama.

Grammarly

Pisanje kvalitetnih eseja i radova je važno za akademski uspjeh, a Grammarly je alat koji će vam pomoći da postignete točnost i jasnoću. Ovaj softver za provjeru gramatike i pravopisa također nudi sugestije za poboljšanje stila pisanja. Bilo da pišete e-mailove, eseje ili istraživačke radove, Grammarly vam pomaže da izražavate svoje ideje bez nepotrebnih grešaka.

Također možete probati i “domaću” verziju sličnog alata: ispravi.me

Prezi

Za studente koji žele impresionirati svoje kolege i profesore, Prezi je alat za stvaranje dinamičnih prezentacija. Umjesto klasičnih slajdova, Prezi omogućava stvaranje virtualnih ploča s fluidnim pokretima i zumiranjem. Ova platforma daje vašim prezentacijama vizualni efekt i interaktivnost koji ih čini zanimljivim i zapamćenim.

Duolingo

Ako želite naučiti ili poboljšati svoje jezične vještine, Duolingo je besplatna platforma za učenje jezika. Ova aplikacija nudi interaktivne lekcije, vježbe i igre koje olakšavaju učenje novog jezika. Bez obzira želite li unaprijediti jezik za svoje studije ili osobne interese, Duolingo je pristupačan i zabavan način za to postići.


Poboljšanje obrazovanja i produktivnosti ne mora koštati. S ovih pet besplatnih softvera, studenti mogu optimizirati svoj studentski život, olakšati učenje i uspješno se nositi s izazovima obrazovanja. Od organizacije, pisanja i umjetničkog izražavanja do jezičnih vještina, ovi alati pružaju širok spektar mogućnosti koje će obogatiti vaše studentsko iskustvo. Iskoristite prednosti ovih besplatnih resursa kako biste postigli svoje akademske ciljeve i stvorili temelje za uspješnu budućnost.

Podijeli sa prijateljima